2024-03-07
喺利东街最入QRE Plaza呢间嘅老字号秋田铁板烧刺身专门店,最受欢迎嘅应该系呢个秋田二人前套餐,每位$950起,如果想要和牛厚烧价钱则系$1150。餐厅环境相当阔落,有好几张铁板烧枱。先黎嘅系前菜铁板鸡泡鱼干以及季节沙律,同时师传亦准备紧鱼籽鹅肝蒸蛋,呢个蒸蛋滑嫩,上面嘅鱼籽同鹅肝带俾蒸蛋多一份咸香同油脂香气☺️鲜活龙虾🦞二人前有成只活龙虾,每人半只,龙虾用上牛油以及龙虾膏作主要调味,新鲜爽弹味道浓郁👍🏻而龙虾头亦会点火烧香以作之后嘅龙虾清汤,火焰show相当吸睛🔥原只鲜活南非鲍鱼鲍鱼好厚肉,配上加入新鲜嘅紫菜煮成嘅忌廉汁,味道浓郁口感弹牙☺️香煎顶级鹅肝 或 香煎北海道帆立贝每人可以拣一款,我哋就一于嗌晒2款,鹅肝好大一块,表面酥脆入面则绵到化开,会配上酸甜味嘅黑醋汁中和返油脂感。刺身级大大粒嘅帆立贝煎到半生熟,表面配咗柚子胡椒带出带子嘅鲜味😍鹿儿岛霜降和牛厚烧和牛厚烧无论香气,油脂香都非常出,而用铁板高温先可以完美地将和牛表面煎到金黄香脆入面柔软,搭配山葵、蒜片及昆布盐会有唔同风味🤤秋田炒饭 炒野菜就到尾声,黎嘅系樱花虾烟肉炒饭以及蒜蓉炒野菜,再加返龙虾清汤甜品几有新鲜感,系用铁板
鲜活龙虾🦞
香煎顶级鹅肝
鹿儿岛霜降和牛厚烧
鹿儿岛霜降和牛厚烧
秋田炒饭 炒野菜
甜品几有新鲜感,系用铁板即烧嘅铜锣烧,入面包住十胜红豆,另外仲有雪糕,可以夹埋黎一齐食😍师傅好有心机最后送上松弛熊一只,祝愿大家身体健康❤️