2009-11-21 37 浏览
寻晚想打边炉 ! 七点去到新广X , 爆到七彩...知道金沙角都有做任食火锅 ! 即时转场 !初去到时都有D唔钟意 ! 因为冇人做野 ! 带位果个带完就行左去 , 完全唔问要咩汤底 !摆食物既地方又冇新广X咁大堆头 ! 谂住食一次算喇 ! 下次唔黎呢间 ! 但一出去攞食物时 , 见到佢地虽然好似冇咁多野食 ! 但系其实就同新广X一样乜都有 ! 而佢地有既新广X又冇㖞 ! 例如泥(蜢) , 螺 , 大大小小既蚬 , 鲜鸡件 , 黑柏叶......我第一次打边炉食泥(蜢)...好鲜甜 , 螺肉好重螺味( 我唔知叫咩螺 , 个壳(岩岩惨惨)既 ! )蚬我冇试 ! 但大果D蚬系类似食泰国野果D烧蚬既SIZE黎 ! 而佢地D濑尿虾同生虾系养住响水度比您自己捞 ! 做得好过新广X , 仲有D蟹有斩左件既或原只既(又系养响水度架) !肥牛就冇咩特别架喇 ! 但D丸OK , 猪皮爽口 , 仲有类似牛根既野添 ! 仲有就系鳝片 ! 佢地就真系切片架 ! 新广X就一碌碌既 ! 菜就有唐蒿 , 生菜 , 西洋菜 , 波菜 ! 食左大约一个钟就到佢地全场爆满 ! 不过人多都唔惊 , D食身REFILL得好快

菜就有唐蒿 , 生菜 , 西洋菜 , 波菜 !

食左大约一个钟就到佢地全场爆满 ! 不过人多都唔惊 , D食身REFILL得好快 !

我去过新广X都好多次 ! 但而家会黎金沙角多D , 因为新广X D 食物相对比较行货左 D !

唔饮汽水就每位 $ 58 汤底就 $ 45 ( 如饮汽水就每位加 $ 10 )

值得留意既系佢地摆食物系一盘盘既 ! 咁样就唔会将D野责哂响底 !

而新广X就大部份一桶桶既 ! 咁责响底既咪唔太新鲜啰 !
2009-11-20
  • 泥蜢