2022-06-19
父亲节快乐👨🏻🎁🎉唔想出去同人迫,呢几日就约埋父亲大人爷爷去食父亲节大餐,今次拣呢间大公馆真系拣得好岩,一嚟装修高雅,环境感觉大气,啱晒过嚟庆祝父亲节,特别爸爸知道而家食手工火锅,只需要加480就食到西澳龙虾🦞,劲兴奋😝火焰酒香姜葱鹅锅我哋叫咗呢个特色鹅锅,味道非常之特别,咸咸香香之余,加咗啲酒,非常有酒香,仲要好靓,一炒嘅时候有啲火焰,另外入边啲姜葱好好食朔晒啲味道。 入边嘅鹅类似烧鹅皮嘅质地西澳龙虾而家只需要480 可以优惠价叫西澳龙虾刺身,龙虾非常之鲜甜,啖啖肉好弹牙,另外因为今次同埋爷爷嚟食,老人家食咗几个刺身之后顺便留低渌黎打边炉,估唔到鲜味更出,用嚟打边炉或者刺身好正,仲要好大体。招牌四宝丸非常之有特色,以为系普普通通四种味道丸乌鸡丸: 黑色仲以为系墨鱼丸,口感比较soft ,咬落去口感好得意。XO酱猪肉丸: 猪肉丸入边有干瑶柱,XO酱 ,非常惹味芝心墨鱼丸: 墨鱼丸手打非常之弹左牙,入边仲有芝士牛肉球:同点心牛肉球嘅味道好相似 本身谂住买单走人不过职员就推荐甜品和牛雪葩 $58,一上到枱俾佢d仙气震惊到,非常非常之靓,以为自己入咗仙境,个名咁特别叫做和牛雪葩,我哋就问职员
火焰酒香姜葱鹅锅
西澳龙虾
招牌四宝丸
非常之有特色,以为系普普通通四种味道丸
XO酱猪肉丸: 猪肉丸入边有干瑶柱,XO酱 ,非常惹味
芝心墨鱼丸: 墨鱼丸手打非常之弹左牙,入边仲有芝士
牛肉球:同点心牛肉球嘅味道好相似
本身谂住买单走人不过职员就推荐甜品和牛雪葩 $58,一上到枱俾佢d仙气震惊到,非常非常之靓,以为自己入咗仙境,个名咁特别叫做和牛雪葩,我哋就问职员系咪真系和牛做嘅甜品,点知佢讲笑叫我哋试吓先,原来系蓝莓味嘅甜品,但系外型整到好似系和牛咁样,好有惊喜又好食,推荐。
总括嚟讲今次大公馆,环境非常之高雅,职员服务超好,价钱仲要合理,为我哋今次父亲节晚餐画上完美句号。