2024-06-22
父亲节要孝敬伟大爸妈,同要多谢Dadi经常成为我哋强大嘅后盾,今次最开心唔使番深圳都有椰子鸡😋🍽️ 招牌椰子鸡煲本身只系想打边炉🍲点知见到有椰子鸡锅😍即刻叫咗来做汤底,服务员好好推出一排原只椰子椰青同鸡件,放入煲内准备滚熟,滚左之后熄火,就用台上面七彩嘅倒时计计时,计完之后就可品尝清新嘅椰子鸡汤,饮到7788先加入汤汁滚汤变汤底准备打边炉🍲😆好有仪式感!🍽️ 纽西兰羊肉片食完鸡件,平时会食牛肉片,今次同爸妈食羊肉片🤤打边炉,我哋都大爱呢啲重口味嘅羊肉片!好味~可惜份量比较少😫太好味好想食多啲!🍽️ 油条最想推荐呢个油条粒俾大家!真系估唔到咁脆同好味😋超越咗平时食嘅响玲或者炸鱼皮,够晒脆卜卜,一放落汤底即食口感超正!🍽️ 香芋包心上贡丸打边炉点可以唔叫啲丸类烚吓烚吓?即刻叫咗呢个香芋包心上贡丸滚一滚,浮起即食,咬开丸仲有芋心!Mami话好正啊~再加个饱肚嘅赞岐乌冬,饱晒!
🍽️ 招牌椰子鸡煲
🍽️ 纽西兰羊肉片