2024-06-05
鬼金棒辣麻牛骨汤拉面有多间分店, 之前一直都未有机会试, 但当知道围方开左之后就即刻同朋友黎朝圣喇鬼金棒主打麻辣拉面, 当中麻同辣分为唔同程度可以自由配搭, 仲有成25款咁多呢~ 而全部拉面都有设唔辣既, 适合唔同人既口味食店门面细细, 但原来入到去就一D都唔细, 都几多座位架, 有bar枱同普通枱选择~环境光猛四正, 充满日系风格, 感觉好舒服拉面有两款汤底选择, 分别系味噌汤&牛骨汤~亦可选汤拉面或沾面......拣好固定款式既拉面后仲可以加唔同既配料波子汽水 $25好耐冇见波子汽水喇, 难得有就要叫黎饮啦波子汽水味道清凉爽口, 碳酸感强烈, 非常刺激好爽丫~~煎饺 $45煎饺底部煎得金黄酥脆!! 入口卜卜脆~~饺子皮薄而不易破裂, 口感软糯Q弹~~而内馅饱满多汁, 层次感丰富特制麻辣味噌拉面 $125同朋友都想试原汁原味就点左无辣~ 但我又钟意麻味所以叫左预设既小麻~~小麻比我既感觉唔系好强烈, 下次想试埋中麻或大麻味噌汤底味道浓郁醇厚, 面条属粗条, Q弹有嚼劲, 每条都吸饱汤汁, 非常挂汁!!配料有叉烧, 糖心蛋, 芽菜 & 粟米仔叉烧大大件好厚实, 肉质软腍, 脂肪同肉既比
而全部拉面都有设唔辣既, 适合唔同人既口味
环境光猛四正, 充满日系风格, 感觉好舒服
拉面有两款汤底选择, 分别系味噌汤&牛骨汤~
亦可选汤拉面或沾面......
拣好固定款式既拉面后仲可以加唔同既配料
波子汽水 $25
好耐冇见波子汽水喇, 难得有就要叫黎饮啦
波子汽水味道清凉爽口, 碳酸感强烈, 非常刺激好爽丫~~
煎饺 $45
煎饺底部煎得金黄酥脆!! 入口卜卜脆~~
饺子皮薄而不易破裂, 口感软糯Q弹~~
而内馅饱满多汁, 层次感丰富
特制麻辣味噌拉面 $125
小麻比我既感觉唔系好强烈, 下次想试埋中麻或大麻
配料有叉烧, 糖心蛋, 芽菜 & 粟米仔
叉烧大大件好厚实, 肉质软腍, 脂肪同肉既比例刚好
炒豆芽麻辣味噌拉面 $105
朋友超钟意食豆芽, 一见到有呢款拉面就即刻话要点
豆芽份量适中, 未到话好澎湃~~~
呢款无辣无麻系真正既原汁原味呢, 朋友话好正㖞