2024-08-10 110 浏览
📍观塘 Horizon不嬲都知观塘工厦嘅区域好多隐藏正食店🫖,而甜品店就更加多🧁。今日就嚟到位于开源工业大厦嘅一间新开卷蛋专门店,入面嘅装修非常之简洁,但又超有设计感😽。对于钟意打卡、食甜品嘅朋友,呢一间餐厅一定系一个best choice🤍。而且佢除咗堂食之外,仲有外卖可以选择,而且更加可以订制生日蛋糕,有唔同人数可以选择,唔使担心约朋友出去会食唔晒,但系因为系新鲜制造,而且系选用当季当造嘅食材,例如士多啤梨就净系会冬天先可以提供,所以店主都提醒我如果要订蛋糕,要早少少同返佢哋讲,或者提早查询定🫰🏻。焦糖奶酱香蕉lotus卷蛋今次试咗佢呢一款卷蛋,入面系采用咗香蕉加奶酱,以免头有一层香浓嘅焦糖。整体嚟讲味道唔会过甜,而且非常有特色,奶酱同香蕉亦都好夹,而且因为系新鲜制造,所以卷蛋口感好幼滑,唔会有雪咗好耐嘅感觉。🙂‍↕️开心果牛乳今次真系第一次饮开心果味嘅牛乳,呢个饮品系有三层,最底𠮶一层系开心果肉,中间系牛乳,上层仲有一个奶盖🐮。店长仲好好咁提醒我哋饮之前要搅匀佢,果然层次非常丰富,而且味道好夹,仲要有啲开心果肉嘅口感,超赞❣️。
📍观塘 Horizon

焦糖奶酱香蕉lotus卷蛋