2023-12-19
平时食西餐食到厌厌地,今次就同朋友揾咗间巴西同日本fusion菜试吓。餐厅位于上环嘅SOHO区,装修得非常之有特色,有着拉丁美洲独特嘅热带风情。平日嘅七点前都系happy hour ,酒品每杯只需$50左右,非常抵饮!我同朋友就点咗杯Cocktail of the day,望落有少少似Mojito,味道非常清新。手握寿司精选分别系吞拿鱼山椒、带子海胆泡沫同烟熏鸭胸,食材新鲜,而且调味独特。特别钟意呢件带子海胆泡沫寿司,食起上嚟鲜味十足。木薯芝士粒非常有咬口,中间有少少芝士嘅咸香。甜辣酱有少少似麦当劳𠮶种,呢度菜我就觉得冇乜特别。炭烧肉眼扒都几值得推荐,牛扒外层淋上咗青酱,食落带有微微的焦香。口感唔算话好腍,但胜在牛味香浓。甜品黑朱古力球好似一粒大型金莎咁,卖相非常之吸引。外面嘅脆皮系黑朱古力,中间嘅朱古力mousee亦唔会好甜,味道都唔错。