2024-11-10 330 浏览
位于太古既洋食居酒屋,主打二段低温吉列食物、洋食同冲绳料理等,餐厅采用大量木系装修,墙身贴上多款手绘食物图片✍🏻充满日式居酒屋风格🇯🇵焗蟹膏蟹肉配黄金多士条($88)蟹膏混合蟹肉🦀同埋芝士🧀一齐焗味道香浓,食到一丝丝嘅蟹肉👅几足料,多士条表面香脆,内层松软,配蟹膏蟹肉食,几夹👍🏻二段低温油吉列猪扒定食($148)定食配有面豉汤、前菜、沙律🥗同白饭🍚猪扒系采用日本三元豚,肥瘦均匀,经二段低温炮制而成,即严格地控制油温,将猪扒利用唔同温度低温慢炸两次,做到外皮酥脆,肉质软嫩👄唔油腻~明太子忌廉乌冬($108)牛乳混合豆乳调制而成嘅汤汁,加上明太子、味道咸香浓郁😋乌冬采用较为幼身嘅乌冬,口感烟靭,几挂到汤汁🍜最中雪糕夹饼($48)雪糕有抹茶/芝麻/红豆/柚子味选择,我地拣咗芝麻味,芝麻味道香浓👅配上脆口既夹饼,好似食紧雪糕三文治咁~自家制西京味噌焦糖布甸惠顾堂食,follow 餐厅社交平台即可免费获赠,焦糖布甸几香蛋味👅口感有啲似雪糕嘅质感,表面涂上西京味噌,炙烧至焦糖化,咸咸甜甜,几有特色👐🏻蜂蜜生姜柠檬醋姜汽水($42)餐厅自家浸制果醋,配上姜味汽水,酸酸甜甜,带轻微既生姜辣味,几开胃😆

焗蟹膏蟹肉配黄金多士条($88)

二段低温油吉列猪扒定食($148)

明太子忌廉乌冬($108)

最中雪糕夹饼($48)

自家制西京味噌焦糖布甸

蜂蜜生姜柠檬醋姜汽水($42)