餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2024-01-15 90 浏览
🧡雅·悠蔬食💛今日同朋友拣咗间素食嘅餐厅 🌿我哋去嘅日子虽然系平日,但系都有唔少嘅客人!晚市套餐前菜日本黑豆亚塔子黑木耳+麻酱沙姜豆丝粉皮人生第一次食亚塔子🤣外貌有啲似啫喱,食落有啲实实地嘅感觉,但又有啲啲烟韧!几有趣😂黑豆带甜,好好食香芒牛油果苜蓿芽手卷第一次食手卷无饭,用苜蓿芽来代替,本身佢手卷嘅紫菜好脆,再加上苜蓿芽嘅爽脆,令到成个手卷感觉好新奇🤣🤣猴头菇竹笙黄耳雪莲子炖汤🍲平时喺屋企都钟意煲汤饮,都有试过煲猴头菇汤,自己会落肉,但系呢个汤虽然无肉,但系好足料,令到成个汤唔觉得欠缺左猪肉😆😆大啡菇鲜豆包栗子紫薯焗千层阔面🥘千层面食得多,但系第一次食冇肉碎嘅千层面🥸呢个千层面有好多唔同嘅配菜,有大啡菇、鲜豆包、栗子、紫薯,佢嘅材料多度令你食嘅时候都系会唔记得无肉🤣🤣对于钟意食肉嘅我嚟讲其实几好,食极都唔发觉欠缺左肉🤣🤣🤣香脆五谷杏仁牛乳🥛杏仁牛乳就有啲似出边普通嘅杏霜栗子千层pancake好少见到出边会用栗子嚟整pancake,佢嘅千层蛋糕厚度平均, cream分布都好平均😆栗子味,虽然唔系好浓烈,但系忌廉嘅味道冇覆盖咗佢😙鲜磨腰果露配芝麻汤圆🥣腰果露食得出系磨嘅,每一啖都好「杰」
🧡雅·悠蔬食💛

香脆五谷杏仁牛乳🥛
杏仁牛乳就有啲似出边普通嘅杏霜

栗子千层pancake

鲜磨腰果露配芝麻汤圆🥣
腰果露食得出系磨嘅,每一啖都好「杰」,甜到刚刚好