2024-02-18 62 浏览
第一次去西班牙菜私房菜,Private kitchen 既特色系你可以提前要求菜色既preference,想要配咩酒,全部野都可以为你tailor made,好有诚意🥰当然,你第一次去唔太熟都可以叫佢哋嘅Sabor Signature Chicken Box,系一个semi set可以自选前菜、小食同甜品。今次食完真系回味无穷🥳记住要三日前Book定‼️鸡肝酱配多士🍞鸡肝系本身炒得好香,配埋天然嘅苹果、梨甜味,口感好幼滑香浓。厨师仲加左小小威士忌,酒香令到成个鸡肝酱层次多左又唔油腻。炒墨鱼粒🦑听落好似好普通嘅一道菜,但事实系好精彩😆 墨鱼弹牙唔靭,而最画龙点睛嘅系佢既自家制Parsley Garlic sauce🤩 番茜加生蒜,少少辣好惹味。个酱仲会用气枪打出嚟,好似忌廉咁空气感十足,好似分子料理。橄榄油虾🍤上菜时仲系滋滋声,啲油仲系滚既。虾肉大大只好弹牙,配搭蒜片面包好好食。Oven baked Chicken 🐔 ‼️强推‼️成道菜好大阵仗🥳店员介绍只鸡煮之前已经浸系调味入面足足三日。焗之前会先上枱用酒淋上面点火,好打卡able🥰再之后店员仲好浮夸咁拎个大木箱出嚟,入面有十几款盐俾我哋拣

鸡肝酱配多士🍞

炒墨鱼粒🦑

橄榄油虾🍤

Oven baked Chicken 🐔
再之后店员仲好浮夸咁拎个大木箱出嚟,入面有十几款盐俾我哋拣,我哋就拣咗佢recommend 既青柠海盐。上菜时,成只鸡已经切好、拆肉,再放系炭炉上serve,成件事好精致💎鸡肉系超级嫩滑,散发啖啖酒香。配埋个set入面嘅鸡油饭,谂返都留口水🤤🤤

最后食埋西班牙version焦糖炖蛋,完美🥳西班牙焦糖炖蛋系无蛋白,唔用焗炉,口感绝对系好有惊喜🥰

已经谂定迟啲搅结婚周年party可以系呢到搅私人party。佢除左可以tailor made岩budget嘅菜单,仲免开瓶费,性价比超高💪🏻