2006-05-14 88 浏览
(12/5/06)同事生日饭,唔知老板叫左好多小菜,十人㖞!我再地划左好多点心,真系成台都系o野,乜都食"云"晒。卤水鹅片,好大碟,好好味,卤豆腐又滑。沙嗲牛肉芥兰,芥兰削皮幼左,沙嗲牛肉摊冻,"琼"了>.<唔知咩名,似啫啫鸡件,ok。肉松四季豆,应该唔系四季豆o黎o既,似豆角甜豆,都ok。福建炒饭,好味。蟹肉苋菜,普普通通。点心:蟹籽菜饺,皮太厚。xo酱肠炒,好咸好咸。虾饺,皮够通透。潮式炸春卷,内有绿豆,好特别。潮州糯米饼,在荃湾食过,是压偏煎,呢度真系成粒芋蓉煎汤圆咁形状,同事话好油。千层马拉糕,用马拉糕分四层,馅料无真正的千层糕咁,咁漏咁甜。(个名好复杂)什么滑烧卖,平时唔食烧卖,因叫得太多野,食过,都好味既。义烧包,两个大大个的。蛋挞仔,热辣辣的,最后先黎,只可容纳pat炖蛋。
卤水鹅片,好大碟,好好味,卤豆腐又滑。
沙嗲牛肉芥兰,芥兰削皮幼左,沙嗲牛肉摊冻,"琼"了>.<
唔知咩名,似啫啫鸡件,ok。
肉松四季豆,应该唔系四季豆o黎o既,似豆角甜豆,都ok。
福建炒饭,好味。蟹肉苋菜,普普通通。