2024-10-06 2801 浏览
今次我地放假出街轻松下,去左尖沙咀果边,行下星光大道hea下,咁样又一日,尖东呢头都唔太熟,呢间餐厅我地见环境几正,有情调得黎又有d外国气息,就拣左系度食😌呢间餐厅虽然有偏欧洲风格,佢其实系一间越泰菜既餐厅,里面灯光偏暗,每枱自己都有盏灯,坐得舒服,店员都几好客,佢地都系讲英文,不过menu有中文,叫𩠌惊讲英文,可以讲个𩠌既number,轻松叫餐😆炭烧香茅西冷牛肉 ($138)呢个牛肉几有特色,佢系烧牛肉包住条香茅上,之后有生菜,檬粉,同薄荷叶,佢有两款酱点黎食,一款系花生酱,一款似海南鸡饭既辣酱,牛肉烧得好香,肉质够嫩,夹埋所有配料食几有风味😋黑椒炭烧鸡 ($118)呢个炭烧鸡系两块大鸡扒黎,唔系鸡件,佢烧得好靓,完全冇烧到干,鸡肉锁住肉汁,有好香既黑椒味,配埋食鸡最夹既泰式辣酱仲正🐥泰式干炒河粉 ($138)呢个炒河粉可以自己拣猪牛鸡其中一款,全部同样价钱,我地拣左牛肉,佢d𩠌都唔少,好多菜,肉都有好多块,炒得唔错👍菠萝海鲜炒饭 ($138)菠萝炒饭佢装得劲满,入面劲多海鲜,非常足料,个炒饭炒得够干身,菠萝肉都几新鲜,整体做得好好🍍Rainbow Float ($78)呢个环境食饭

炭烧香茅西冷牛肉 ($138)

黑椒炭烧鸡 ($118)

泰式干炒河粉 ($138)

菠萝海鲜炒饭 ($138)

Rainbow Float ($78)
呢个环境食饭,我地就叫左杯Mocktail,呢杯rainbow float就系用左几款水果整成既,分别有芒果,菠萝,橙,椰子,同石榴,非常夏日既一杯饮品,依家咁热岩晒🍹

呢间餐厅环境好正,好少去呢类餐厅食饭,所以我感觉几好,食物质素都唔错,个烧牛肉最出色,员工够殷勤,价钱我觉得配呢个环境就算平,同平时既泰菜餐厅差唔多,所以我都几钟意呢间餐厅,会有下次😛
2024-09-29
  • 炭烧香茅西冷牛肉