对Uma Nota最大印象就系餐厅外嘅粉红色壁画,⁣经常见人打卡📸 原来餐厅系主打日本同巴西嘅fusion菜🇯🇵🇧🇷!餐厅装潢以日式木系风格为主,而摆设同配件就带点西式cozy嘅感觉😌 ⠀⁣𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀⁣1. 是日精选柠汁腌鱼生($160) ❤️⁣是日精选有鱼生,带子同墨鱼刺身,仲有牛油果伴碟,刺身全部都好新鲜,而个柠汁配落去都好夹🍋,好开胃,原本唔系好食鱼生嘅我都觉得好好食😗⁣2. 软壳蟹配柚子胡椒蛋黄酱 ($95) ⁣食落香脆,柚子胡椒蛋黄酱冇咩特别,柚子味唔出,不过不失啦。⁣3. 烤牛腹扒 ($330) ⁣虽然叫咗medium rare,不过肉质都系有啲韧,而且点埋提供嘅调味就会好咸,以依个价钱嚟讲质素麻麻👀4. 巴西香炸木薯粒 ($70) ⁣❤️食完头三样见未系好饱就额外点咗依个,因为menu上系推荐菜式同好多人都点,口感似食紧薯餠同炸萝卜糕,配埋泰式鸡酱,酸酸甜甜咁系几开胃😋5. Yoisho & Hanami Highball ($90/1) ⁣❤️两杯都好instagrammable!Yoisho系职员推荐,味道清爽,带有淡淡西柚味。而另一杯系佢哋樱花主题brun
⠀⁣
𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀⁣
1. 是日精选柠汁腌鱼生($160) ❤️⁣

2. 软壳蟹配柚子胡椒蛋黄酱 ($95) ⁣

食落香脆,柚子胡椒蛋黄酱冇咩特别,柚子味唔出,不过不失啦。

3. 烤牛腹扒 ($330) ⁣

4. 巴西香炸木薯粒 ($70) ⁣❤️

两杯都好instagrammable!Yoisho系职员推荐,味道清爽,带有淡淡西柚味。而另一杯系佢哋樱花主题brunch提供,朋友见到相想要order而佢哋都好好咁话特别整俾我哋😌

📍 Uma Nota
中环苏豪卑利街38号地下C号舖