2024-11-05
今次已经系我第二次黎UMI,上一次同朋友食过后觉得好正,即刻带埋老公黎试下。UMI环境设计简约干净,最吸引系仲有个大窗户可以望到靓海境!临近万圣节,餐厅应节地怖置了一下,还会送南瓜🎃灯给客人每一枱,很用心!💓🍝北海道带子明太子意大利粉 $148 - 望落令人非常有食欲,唔单止有大大粒嘅带子,仲有满满嘅蟹籽同埋蟹柳。浓郁的明太子风味与新鲜带子的鲜甜完美结合,意大利粉挂满香滑的酱汁,令人一口接一口,回味无穷。🥗UMI全日早餐 $138 - 依个全日早餐同出面非常唔同,以日式主题为主,有健康既沙律菜,烟熏黑豚肉肠,烟烟韧韧既日式芝士年糕,串串章鱼烧,烧大啡菇,紫薯饼.酸种包多士,樱花虾炒蛋,样样都出色!最后仲可以清新既柚子乳酪杯画下完美句点,大满足!真系值得一试!🍫缤纷乐榛子朱古力 $42 - 放了缤纷乐在朱古力面,玩味十足!饮落朱古力味无想像咁浓郁,不会过于甜腻,刚刚好,而且香气十足,充满朱古力与榛子的坚果风味!🍓草莓酸奶 $42 - 一饮便是浓郁的草莓香气,酸酸甜甜令人好开胃,而且仲有一粒粒的果肉,诚意十足!草莓酸奶表面撒仲上玫瑰花瓣,隐约中彷佛尝到玫瑰的香气,很特别!