2023-01-25
之前已经试过呢间雅. 悠蔬食,令人印象深刻~所以今晚又嚟翻兜啦!!今次叫左个晚市套餐B:黑松露野菜忌廉烩扁意粉配盐酥白灵菇。套餐包两款前菜:柚香红菜头苹果拌合桃 & 麻酱沙姜豆丝粉皮,红菜头酸酸甜甜、粉皮系冷盘,全部都好醒胃。手卷二拣一:芦笋素香松苜蓿芽手卷/香芒牛油果苜蓿芽手卷,我就拣左牛油果呢款,味道好清新,紫菜好香脆。而服务员亦好贴心咁提醒我要先食手卷,如果唔系紫菜淋左就冇咁好食啦~汤品二拣一:牛肝菌桃胶忌廉浓汤/茶树菇竹笙莲子红枣黄耳炖汤,我就拣左忌廉浓汤。虽然话系浓汤,但其实味道都系偏清淡。主食:盐酥白灵菇非常香口,外层薄薄一层粉浆,炸得好脆,白灵菇肉质嫩,菇汁饱满,唔会炸到干巴巴。意粉方面,黑松露味道淡香~忌廉浓稠度适中,唔会太稀~饮品方面,叫左杯雪梨青柠芦荟冰茶,味道清甜,芦荟有咬口。甜品方面,有四款可以拣,每样价钱不等,我就选择左加$5 食佢GE玫瑰荔枝乳酪蛋糕。甜品份量细,味道清香!岩哂我呢D唔食得太甜GE人GE口味呀!!呢个套餐真系好丰富,食到好饱!!食材用料讲究,食完又唔会好口渴,健康之选。I WILL BE BACK~
今次叫左个晚市套餐B:黑松露野菜忌廉烩扁意粉配盐酥白灵菇。
饮品方面,叫左杯雪梨青柠芦荟冰茶,味道清甜,芦荟有咬口。