观塘酒店一间潮州菜真系好值得追捧,前身 #阿鸿小吃 ,由我细细个系和富道已经开始觉得好食既潮州菜,换左手之后依加改左名叫名人馆,食物质素依然保留高水准。两个人废时谂食咩就直接叫 #休闲二人餐 $688 ,冇谂过份量超满足,两个男人去食都食唔哂,套餐好适合3-4人食!#竹炭脆豆腐算系特别招牌小食,黑色香脆外皮包著内嫩豆腐,每一口都感受到脆同嫩交融!#椒盐鲍鱼重重黑松露铺满炸香鲍鱼,鲍鱼还要非常之易咬,啖啖爽劲。#海蜇拼醉香鸭舌非常开胃冷盘前菜,尤其是海蜇淡淡爽口带弹性,再加上料理酒既香溢浸满鸭舌,好吃非常!#杏汁炖猪肺汤 不得不赞叹呢间餐厅嘅老火汤,非常之浓郁鲜甜,鲜白色嘅猪肺汤带满满的杏仁味,汤料鸡脚、猪肺都仍然保留材料应有味道,推荐!#卤水鹅肉 拼滋味鸡意想唔到非常之大份,尤其是我哋双拼选择咗滋味鸡(即白切鸡但浸在香浓卤水汁),最低层仲有卤水豆腐,最主要卤水卤得入味而且鸡肉鹅肉都易咬口,优秀!#杞子米汤浸菜苗一大碟菜以杞子汤浸满,淡淡香味令菜不单调。#招牌捞面捞面面质非常之干身及弹牙,再配上一啲秘制香料,捞起嚟都份外好吃!总括而言,呢间餐厅绝对唔会令人失望,尤其是卤水、汤品真的非常推
竹炭脆豆腐
#竹炭脆豆腐
椒盐鲍鱼
#椒盐鲍鱼
重重黑松露铺满炸香鲍鱼,鲍鱼还要非常之易咬,啖啖爽劲。
海蜇拼醉香鸭舌
#海蜇拼醉香鸭舌
杏汁炖猪肺汤
#杏汁炖猪肺汤
卤水鹅肉拼滋味鸡
#卤水鹅肉 拼滋味鸡
杞子米汤浸菜苗
#杞子米汤浸菜苗
一大碟菜以杞子汤浸满,淡淡香味令菜不单调。
#招牌捞面
招牌捞面
总括而言,呢间餐厅绝对唔会令人失望,尤其是卤水、汤品真的非常推荐,摆盘非常有心,真系好适合三五知己、一家大细聚餐!
竹炭脆豆腐
椒盐鲍鱼