2022-04-02
疫情下的君悦扒房 - Grand Hyatt Steakhouse 以往净系开夜晚嘅佢抵抗唔到疫情终于要开午市、会一会佢睇吓晏昼有咩唔同,一望到餐牌、心谂这些机会终于属于我的:第1 : Set Lunch $480 一位 ,我本身系一个唔钟意食Set 嘅人,心谂肯定系𠮶啲「gap 」嘢,喵一喵竟然有佢哋最出色嘅菜式俾你拣,譬如Prawn Cocktail , Mussels , Steak Tartare , Grill Bacon , 另外加$35可以有龙虾汤、周打蚬汤,跟住可以拣阿根廷肉眼扒 或者加$190可以叫个Wagyu西冷,唔系啊嘛,平时一个 A la carte steak tartare 都要288啦,480满足晒所有愿望,Kinder 出奇蛋都要让开 ,睇完呢个餐牌我绝对要向恶势力低头,马上叫两个set lunch试吓 「笑」第2 :咁嘅阵容 谂住佢都系𠮶啲「阿婆踩过界,行路有古怪」迷你tasting menu , 肯肯定唔够转头出去波波火锅𠮶只,餐厅秉承住美国餐厅作风,份量十足 ,对唔住、「系我小人之心度君子之腹」你系得嘅 「笑」第3 : $49一杯红酒或者白酒、果汁
第2 :咁嘅阵容 谂住佢都系𠮶啲「阿婆踩过界,行路有古怪」
第3 : $49一杯红酒或者白酒、果汁汽水 ,第二个钟头加一蚊免费饮多杯 ,即系$50 (2 杯) 、大家乐价钱?讲个啪返杯Shiraz 试试佢,似呢个质素俾杯咁嘅红酒绝对超值,饮到最后、其实waitress 都FF Free Flow 、去之前大家记得整返粒 护肝丸「笑」
食物质素一如以往的稳阵,唔会有太大期望亦唔会特别失望,我食咗加钱Wagyu 西冷,唔会一味油腻,juicy , 可惜有渣,建议食阿根廷肉眼便可以,总括嚟讲,以呢个价钱食到呢啲质素,绝对系「旅游揾关键,识饮识食超值」(笑)