2024-02-27 99 浏览
啱啱去咗间位于湾仔嘅粉面小店,真系惊喜连连,相当推荐。🫶🏻首先,佢地嘅店舖同一般粉面舖唔一样,干净整洁,环境光猛,好多卡位,坐得好舒服。😍我试咗佢哋嘅「净清汤沙腩」,呢个系佢地嘅皇牌推荐,汤清清甜而唔会太腻,带有少许牛腩香气,沙腩滑嫩入味,咬落少少肥,真系好好食,成口都系油香同埋牛味,好正。🥩紧接住嘅系「四宝米粉」,米粉爽滑有咬劲,四宝包括鱼蛋、牛丸、云吞同牛腩,丸类新鲜弹牙,尤其系牛丸有爆汁口感,另外加咗紫菜,增添了鲜味。🍜我地亦都点左「鲜油奶多」,奶味浓郁,多士香脆,食落每啖都好香口,滋味满满。再饮杯「冻柠茶」,冰凉解渴,柠檬酸中带甜。🍋店内另一特色系「酥炸鱼皮」,外脆内嫩,油炸得刚好,唔会太油腻,食到停唔到口。另外,「鱼蛋鱼片」亦鲜甜弹牙。🐟
啱啱去咗间位于湾仔嘅粉面小店,真系惊喜连连,相当推荐。🫶🏻