2017-11-17
今晚约左爱人晚餐,庆祝周年纪念,就选左去铜锣湾晚餐,间餐厅系澳门逸园中心19楼入到去好有日式既装潢,坐下睇睇餐牌店员介绍左几款特式俾我地,服务态度一流前菜有新鲜红萝卜、青瓜、沙角等,切成条状,配上多春鱼和沙甸鱼酱,感觉特别清新,令味道更加新鲜矶野火灸剌身沙律刺身超新鲜,分别有金目鲷、深海池鱼和赤虾,沙律配上蒜香蕃茄酱再加上少许黑松露,会比较易入口清酒清酒店员推荐入口清甜好纯,易入口!好适合初尝清酒的人🍶铁罐酒蒸岩蚝即叫即整铁罐内有清酒和海草,再放入蚝去蒸煮约三分钟就刚好,好大只又鲜味活帆立贝、白贝浜烧帆立贝好大只呀浜烧帆立贝配上牛酒油黑松露,入口鲜味又大粒;浜烧白贝都好大只,同样好新鲜美味原只龙虾浜烧龙虾面上放满味噌酱、龙虾膏、再加上少许海虾肉在龙虾面上烧,口感非常丰富😍矶煮荣螺呢个系冻食的,食落去都几特别好爽口,师傅精心腌制盐烧牛小排牛排是是美国入口,牛味比较香浓,再配上自家制的味噌辣婌酱,有另一番风味日本海胆味噌甲罗烧即叫即制,有味噌酱、蟹膏、蟹肉再加上葱花烧,烧完之后再海胆上面再火灸和三文鱼籽放上面,一匙匙咁食超级好味蕃薯雪糕日本空运到港,好味味道好似食紧蕃薯🍠咁,原汁原味柚子雪
前菜
矶野火灸剌身沙律
清酒
清酒店员推荐入口清甜好纯,易入口!好适合初尝清酒的人🍶
铁罐酒蒸岩蚝
即叫即整
活帆立贝、白贝浜烧
原只龙虾浜烧
矶煮荣螺
呢个系冻食的,食落去都几特别好爽口,师傅精心腌制
盐烧牛小排
日本海胆味噌甲罗烧
蕃薯雪糕
日本空运到港,好味味道好似食紧蕃薯🍠咁,原汁原味
柚子雪糕
由日本空运到港,柚子味香浓,而且清新可口,清甜之如有酸酸地,食到好之际可以降低饱腻感