Bochord

2025-01-23 1181 浏览
Tasting Menu面包外型扁平,食落外面好薄脆,内层好软。个香草味牛油好香好清新!🤩Seafood Trio被前菜惊艳,每款有各自浓浓海鲜味,薄片八爪鱼拼成嘅饼,口感好正,又薄又有弹性!😍Scottish King Razor Clam & King Crab蚬做嘅他他几特别,仲有d三文鱼籽、蟹肉,配面包唔错!😛Italian Zucchini Flower & Iberico Ham系一个鸭肉蓉波波,札实但唔会好腻;外面有层炸嘅脆皮,加强口感;仲有少少咸香嘅火腿碎。🤓Bouillabaisse蚝肉馅嘅ravioli,好浓蚝味、粉皮烟韧;个汤超浓龙虾同海鲜味;蚬又大又肥美又滑。👍🏻French Morel & Fish Maw依个系鱼肚配草羊肚菌,第一次食西式处理嘅鱼肚,好烟韧!仲有鸡汤&松露,帮助提升味觉冲击!😯Charcoal Grilled French Pigeon鸽肉好腍、好滑、好有弹性;烤完嘅表面充满焦香~🤌🏻Charcoal Grilled A5 Miyazakigyu Beef标准A5和牛嘅油脂爆发感觉,配咗个嘅贝亚恩酱(有白酒醋、酸酸哋),平衡少少油脂感。😌Ja
Tasting Menu

Seafood Trio

蚬做嘅他他几特别,仲有d三文鱼籽、蟹肉,配面包唔错!😛

Bouillabaisse

French Morel & Fish Maw

鸽肉好腍、好滑、好有弹性;烤完嘅表面充满焦香~🤌🏻

Japanese Yuzu Mousse Cake
个mousse蛋糕唔过甜之余,仲有好清新嘅柚子香,口感软滑;隔离有2片芒果gel,细细片充满芒果味。平时少食甜品,觉得几好。🫣

Cocktail - Honey Thief
Gin酒底,再加果汁,唔会太浓酒精味;蜂蜜味好天然,饮落好舒服!🫠

两个几钟嘅美食之旅,试到海陆空食材、菜色嘅设计、海景、live band,系个唔错嘅体验🫡
2025-01-16