2024-06-03 67 浏览
天后同炮台山中间嘅打边炉舖头订咗枱之后,下午就会有侍应WhatsApp你问吓你有冇特别海鲜想食~ 因为每日都有时令海鲜🦞保证新鲜收到佢个短讯后我都订咗半筒桶蚝,果然好大只仲大只过只手指公👍食落口有鲜甜嘅味道汤底我哋拣咗滋润椰子鸡🥥椰子鸡,基本上系我哋每次打边炉嘅汤底😝 但呢度嘅椰子汤就比起其他舖头更加正宗,食得出系冇落味精💛而且冇晒汤之后再加嘅汤都系椰子汤,所以一直都系好滋润嘅感觉💛四个人食左半只鸡,都几嫩滑系个汤滚咗之后再焗多1分钟就食得食之前记得要饮咗啲汤先另外汤底入边都有其他配菜,例如菇菌 山竹 红枣❤️一份六粒既安格斯牛丸好juicy ,牛味好重 唔使落豉油都已经好够味❤️大份嘅牛肩胛 肉味都好充足 而且好腍 基本上十几秒已经食得 原汁原味❤️芝士竹仑嘅芝士爆晒出嚟 好正❤️台湾正宗嘅豆腐纸 一摆落汤底就基本上即刻食得 1秒已经锁晒啲汤嘅味道 食落好似腐竹 不过系再谂啲 几搞笑❤️黄金鱼皮 系有啲咸蛋黄喺上高 好香口 即食脆卜卜 浸一浸都得 再加埋稻庭乌冬、蔬菜、啤酒
天后同炮台山中间嘅打边炉舖头
食落口有鲜甜嘅味道

汤底我哋拣咗滋润椰子鸡🥥

四个人食左半只鸡,都几嫩滑

系个汤滚咗之后再焗多1分钟就食得
食之前记得要饮咗啲汤先
另外汤底入边都有其他配菜,例如菇菌 山竹 红枣

❤️芝士竹仑嘅芝士爆晒出嚟 好正

再加埋稻庭乌冬、蔬菜、啤酒