2024-10-16 146 浏览
今日约咗朋友去东岸踩板,即刻睇吓附近有咩好食。发现附近有间食日式料理嘅小店,Menu好多元化,装修好有风味,就决定同朋友入去试一试😍😍✨究极丼个丼一嚟到真系好惊喜,每款鱼生都好厚切,每块鱼生都好似加咗放大镜咁,啖啖肉,仲要好新鲜!当中包括油甘鱼、左口鱼、海胆、鱼子、带子、吞拿鱼蓉、三文鱼、牡丹虾。除咗鱼生,仲有一个紫菜蛋黄,系用嚟捞埋啲饭一齐食,成个当配搭起嚟真系超有层次感好好味,而且份量都好足够!果然系signature😎✨究极炎之丼朋友叫咗呢个炎之丼,鱼生种类同究极丼差唔多,但系只烧咗又系另一番享受!鱼生经过炙烧之后鱼油迫晒出嚟更加香口!我同朋友两款丼都好钟意,钟意食丼饭嘅朋友一定唔可以错过✨明太子玉子烧玉子烧完成度刚刚好,中间仲有芝士奶丝,配搭埋明太子,味道简直系100分。虽然有芝士喺入边,但系一啲都唔会话好油腻!我同朋友好快就食晒成份!✨海胆左口鱼边虾卷呢个卷物好有惊喜,左口鱼微微烧过,油香配上海胆,两者夹埋既新鲜又香口。再加埋虾卷,口感层次好分明,超级值得一试!✨海苔墨鱼他他墨鱼他他入面超级多墨鱼粒,食得出佢食材好新鲜同好足料,再加埋海苔同埋啱啱炸起,味道配搭啱啱好!✨西京豚

✨究极丼

✨究极炎之丼
鱼生经过炙烧之后鱼油迫晒出嚟更加香口!
我同朋友两款丼都好钟意,钟意食丼饭嘅朋友一定唔可以错过

✨明太子玉子烧
我同朋友好快就食晒成份!

✨海胆左口鱼边虾卷

✨海苔墨鱼他他

✨西京豚肉韭菜
西京豚肉加埋韭菜本身呢个配搭就好适合做串物,炸到刚刚好嘅外层加埋餐厅特别调配嘅酱汁,味道唔会抢咗大家之余仲配搭得好适合!
2024-10-15
  • 究极丼