2018-09-07 45 浏览
餐厅有啲似快餐餐店既feel,客人入面,印度人占6成,而香港人占4成。打开餐牌发觉好多item隔离有VO字眼,原来系vegan option,尼间系一间素食既餐厅。每样都想试下,于是叫左餐牌既2个set同友人share。一来系酸辣汤,两个套餐都跟既,好辣好刺激!饮左一啖喉咙好似比火烧咁🤣食到好辣唔紧要,枱旁有水随便开,不过细既$9,大既$12。北印度套餐:有印度炒饭,配两款印度薄饼。我叫左roti印度煎饼再配烤印度煎饼roasted pappad🤣个名好似,但食落完全不同!一款脆卜卜似食薯片,一款似食面包!而我最中意既酱系玛沙拉咖哩芝士,好特别既味道,有别于平既食既咖哩,有点啖啖既芝士味,配埋薄饼食一流👍 甜品系玫瑰炸鲜奶球浸左系糖酱到,淡淡的玫块味,但真系太甜啦萨拉维亚套餐:超多款side dish!!仲多过北印度套餐,每碟细细碟,想试哂唔同既印度野建议叫尼个!试到印度牛油奶,饮落去饮酸奶,牛奶味不会太重。而印度乳略就偏酸,楂系薄饼食都唔错😂甜品好特别,橙色一碟我以为系carrot碎,食落先知系甜既,口感似蟹䰵,好重椰浆味,甜度我都接受到👍之后番屋企check过,好似叫ladoo🤔选

每样都想试下,于是叫左餐牌既2个set同友人share。

食到好辣唔紧要,枱旁有水随便开,不过细既$9,大既$12。

北印度套餐:

选左印度炸饼,超好味!好似食紧炸虾饼咁!主食都有印度香米,岩哂配唔同既咖哩食。

建议以上既set2选1就可以试到唔同既野,唔需要两款都叫
会有啲重覆