2019-01-11
做完占🏋️♂️🏋️♀️落旺角兜个圈加揾食,唔觉意撞到老友话口痕吉两串鱼蛋🍢🍡 可惜无咁既兴致,唯有系旺角横街窄巷寻欢。。。乐的美食😎行过通菜街,见到间日式舖写住一生悬面🍜 谂起日本既一生悬命,同港大既博尽,香港人既同你尽做同出一辙💪💖舖头简洁装修,最入系开放式厨房,3个厨师做乜,都系照X光咁清清楚楚🧐,全舖大约30个位,系旺角黎讲算间得好舒服🤗 悠长假期既音乐令我突然间走神,lalala love song令舖头日本风🇯🇵加多几重(未睇过神剧既快啲去煲)。,佢仲有位日系🇯🇵经理礼貌周到,加晒分💓💞💕MENU 有沾面同拉面,各4款。拣咗名古屋二郎系🇯🇵 好多人觉得名古屋无特色,但我正正喜欢佢无东京既嘈吵,但繁华背后又保持小城市既温柔💖 (其实系求其拣😂)另外嗌咗饺子同汽水见到厨房个边用心拿火枪烧,碗面上枱最抢眼就系微焦既叉烧🥰 令我违反平时先饮汤既习惯,咬咗一口,少少㶶既面令肉汁留住,汤亦滋润咗叉烧既表面👍汤底系成餐最惊喜既位😮 饮落去同平时猪骨汤唔同,带咗鲜鱼🐟味🤔原来就系名古屋二郎系特色,将日式拉面浓浓既汤底再升华❤️🧡💛💚面底要咗硬,份量超足😜连我咁大胃口都差啲食唔晒,面身无黏住,湾湾曲
面底要咗硬,份量超足😜连我咁大胃口都差啲食唔晒,面身无黏住,湾湾曲曲咁抱起啲汤🤲,食唔停口😋
饺子🥟应该系来货既,望到好似用光波垃炉去煮热,表面有啲干,小扣分,但系点埋酱汁食又👌㖞
成餐埋单100蚊左右,成日觉得系旺角🥢揾笨多,今次一生悬面算系洗清我对旺角既戒心❤️🧡💛💚