2024-07-30
📍黑门水产(尖沙咀)尖沙咀棉登径2-4号地下嚟到棉登径寻获呢间居酒屋,成间都系日本水产装潢,感觉置身于日本一样,仲有个鱼缸养住啲海产,真系好新鲜👉赤鬼蟹味噌甲罗烧💰$88😋😋😋😋.7/5好耐无食过喇,呢度嘅甲罗烧唔止得蟹膂,仲有蟹籽、三文鱼籽、明太子、辣味噌同鹌鹑蛋,捞匀一齐烧,个香味散发出嚟已经好吸引,味道有点咸,如果配个捞面食,咁就一流👉黑门角切海鲜沙律💰$98😋😋😋😋.8/5咁鬼死热,叫个沙律食嚟开胃下,呢个刺身沙律就最好不过,海量新鲜刺身同新鲜沙律菜,配上特调油醋酱汁,酸酸甜甜,非常开胃👉焦糖苹果鹅肝多士👉$78😋😋😋😋.7/5块焦糖鹅肝煎到好香口,夹埋块焦糖苹果一齐食,中和鹅肝个油份,块多士又香脆,成个感觉啱啱好👉香草腩肉车厘茄卷💰$48😋😋😋😋.7/5腩肉片包住粒车厘茄,一啖咬落去咇到成口都系茄汁,中和腩肉个油腻👉赤鱼一夜干💰$178😋😋😋😋./8平时食开花鱼,今次见到赤鱼就试下,肉质都好弹牙,仲好有肉汁,偏咸一啲,挤上柠檬汁,再点上柚子汁,中和返哂,好惹味回头:yesyesyes!款式多样化,晏昼仲好抵食,下次再约朋友嚟食lunch先得
尖沙咀棉登径2-4号地下
👉赤鬼蟹味噌甲罗烧