2024-10-25
今日让自己享受的一天,在静中带旺的尖沙咀,要让舌头细味香港美食。首选了法国生蚝,鲜甜厚实,海水味浓,正,加上Sangria。。。爱那果香仲要甜甜的,超开心海胆多士,激赏,推介必食,海胆大健又滑又甜配多士,那软硬口感令层次更丰富。瑞士芝士沙律就有d失色,唔够热,流动感不足,眼球未震撼到时当然有我最爱的火箭菜,咁就算啦。烤原只鸡又系一绝,全只鸡任何位置也嫩滑可口,鸡皮仲烧到脆卜卜,必点之一。八爪鱼意大利饭又要赞一番,八爪鱼熟度刚刚好,但咬就开,唔易煮到。当然意大利饭能做到all'onda的口感,掌声。当然甜点有:芝麻蛋糕,橘子蛋糕,绿茶蛋糕,椰子蛋糕,𠮶个都好好味唉…唯一烦,就系要找收据,先出post ,有时唔系自己keep 单,又有排审批,好彩仲有。。。唔好彩,已掉了