2019-12-14
听好多朋友都推介过莆田好吃,今日终于有机会试试啦!餐厅环境好舒适,首先要赞下这里的服务,姐姐好亲切,经理仲亲自同我们介绍菜式,好nice!见餐牌原来哩期做紧【莆田鳗鱼节】,好吸引呀!😍铁板香煎鳗鱼鳗鱼好鲜味,佢标明系活鳗鱼,所以只需要加少少海盐同柠檬汁就已经超级美味,因为系铁板上,就算吃到最后,鱼皮都仲系脆的,超赞。👍👍👍闽香洋烧排酱汁少少酸甜,重点系成条肉排焖到啱啱好,淋得来又有咬口,好够入味,吃到厨师嘅烹调功夫。👍👍👍冰浸苦瓜第一次吃生苦瓜,原来都几特别,因为去了皮,切得好薄,配埋蜜糖吃,又几夹喔!莆田扁肉汤果然系皮比肉更加香,原来皮系用肉整的,真系好考功夫。兴化炒米粉米粉好特别,比平时吃开的米粉细条好多,有点似新竹米粉,配料丰富,有冬菇丝、花甲、青菜、虾仁、腩肉片,配埋自家制作的辣椒酱真系好嘢味!原来辣椒酱系老板娘自己研制出来,用青红辣椒、蒜蓉同青柠制成,仲可以买返屋企。今餐真系好满意,下次要带屋企人一齐来。
听好多朋友都推介过莆田好吃,今日终于有机会试试啦!
见餐牌原来哩期做紧【莆田鳗鱼节】,好吸引呀!😍
铁板香煎鳗鱼
闽香洋烧排
冰浸苦瓜
莆田扁肉汤
果然系皮比肉更加香,原来皮系用肉整的,真系好考功夫。
兴化炒米粉
今餐真系好满意,下次要带屋企人一齐来。