2017-12-21 228 浏览
经常系街见到呢间老川皇,好似油尖旺区都已经有三间,专门食辣野!成日谂住揾班辣妹一齐嚟试下,今日终于揾到机会,约咗个friend一齐嚟食lunch!见到佢嘅午市套餐真系超抵,五六十元一个套餐,忍唔住都叫咗一客,酸菜鱼套餐除咗一锅酸菜鱼之外,仲有一碗好大碗嘅酸辣粉条!东北酸辣粉条非常之正宗,呢啲好似系大陆先食到嘅味道,香港一般米线舖系绝对不能媲美,酸菜鱼味道都好好,而且啲鱼非常滑。跟住我哋就散叫咗凉拌手拍青瓜、酸菜爆猪肚、孜然鱿鱼酥,个鱿鱼分量十足,孜然粉嘅香味非常攻鼻!最啱送啤酒,加上啲嘢食真系几辣,搞到我哋两个女子竟然系中午时分队左两支啤酒!隔离枱有个大叔见到我哋两个女子竟然又队啤又食咁多碟,好好奇咁望住我地好多次!但系我哋最后都加左一碟韭菜蒸饺,佢见到真系眼都突埋。两个人又飮🍻又食咁多野,埋单都系三百几!呢间系绝对会回头的一间小店!

但系我哋最后都加左一碟韭菜蒸饺,佢见到真系眼都突埋。