2023-07-03
之前朋友介绍要去试,一直bookmark左都未有机会去食。平时路过都见有好多人等位,今日好好彩等咗4张枱就入得。渍物/味噌汤$8渍物咸中带酸,好醒胃。味噌汤入面都有好多料,有豆腐、南瓜同菇。酱油蛋饭 $22酱油蛋腌制得好好,吉穿蛋黄然后慢慢流出黎既感觉真系好治愈~蛋黄口感绵滑味道浓厚,很适合捞饭!明太子饭$22明太子份量好充足,微微嘅辛辣加咸香,用黎配白饭一流!牛肉寿喜烧$48牛肉寿喜烧感觉似超市买番黎既现成货,味道唔差但牛肉好干同好咸,差左啲诚意月见博多地鸡团子$48鸡团子相对比较特别,卖相很好,中间有粒生蛋黄,鸡团子外围煎到有点脆,相当可口。葱烧厚切牛舌$34呢个一上台已经闻到好香葱蒜味,牛舌入口爽弹,绝对唔会烧过火又干又韧,肉汁锁住左,必点推介!茶碗蒸$28蒸蛋嫩滑,有鳗鱼、虾等材料,味道正常。蒜葱烧牛肩肉卷$45牛肩肉味道似用烧汁煎过,味道略甜,蒜味就唔系好觉,但肉质都算嫩无根,不过不失啦!蜜柑白玉$30卖相好日式,入面有蜜柑、红豆、白玉、绿茶冻同寒天冻,配黑糖汁,口感丰富。米気雪糕$28呢个雪糕都好大球,一啲都唔吝啬!第一啖食落好特别,既甜甜又有淡淡米香,上面仲有少少脆米,口
渍物/味噌汤$8
酱油蛋饭 $22
明太子饭$22
明太子份量好充足,微微嘅辛辣加咸香,用黎配白饭一流!
牛肉寿喜烧$48
月见博多地鸡团子$48
葱烧厚切牛舌$34
茶碗蒸$28
蒸蛋嫩滑,有鳗鱼、虾等材料,味道正常。
蜜柑白玉$30
呢个雪糕都好大球,一啲都唔吝啬!第一啖食落好特别,既甜甜又有淡淡米香,上面仲有少少脆米,口感更有层次,推介一定要必试!