2018-04-03
近来D2愈黎愈多新食店, 估唔到开左金凤, 但见到食评都好两极, 都无咩期望咁去试, 反而食出惊喜平日既6点半黎到, 只系坐左几枱客, 不过愈坐就愈多人, 最后仲要等位, 其实D2咁多餐厅选择, 系平日夜晚时段要等位都算几巴闭XD今次叫左3个扒餐, 分别系杂扒, 西冷, 同牛柳,都系around $88,最后竟然系觉得杂扒ENCORE指数最高!一如既往, 每个餐会有餐汤同餐包, 个罗宋汤带微辣, 好饮! 餐包都暖既!杂扒好大份, 猪扒出奇地好味,而且块牛扒都唔差㖞, 唔算太薄!而西冷同牛柳都好林, 西冷既牛味仲重D, 而2块扒都系依旧咁大块不过唯一争咁少少既系, 块铁板唔够热, 所以D汁"咋"得唔够澎湃味道黎讲, 其实同旧店无咩分别, 咪就系港式锯扒既味道~ 但系环境好干净企理, 坐得好舒服, 就算要等位都等得开心D!服务态度方面, 虽然有位词不达意既叔叔令我地比较费解之外, 有位后生哥哥都几友善, 见我倒唔到茄汁就帮我系咁CHOK