「扒王之王」呢个朵简直系香港人嘅集体回忆,今日特登来试一试呢间新开张嘅老牌餐厅。V.12 美国顶级安格斯西冷牛扒餐 ($148) 见佢写开张致庆惊喜价,又限量每日30份,今日晚餐时段来都仲有quota剩,就试试佢港式牛扒🥩,识食一定系铁板上配黑椒汁。个汁可以选择佢帮我淋,或者我自己淋。经理提示我哋举起纸巾,然后佢帮我淋,太好了我拣咗7成熟,佢嘅生熟度整得好适中。薯菜方面,薯仔系幼薯条,吸咗黑椒汁就好食咗,不过略嫌有啲炸得太㶶。睇餐牌介绍,薯条系用白色嘅真牛油来炸,成本比较成高。配菜就得少少粟米,有啲颓。罗宋汤中规中矩合格,唔会系好稀好淡𠮶只。烟火鸡沙律都几难食。啲沙律菜唔系好爽口,应该摆咗好耐。个沙律汁好似豉油味,好奇怪。啲烟火鸡肉好浓防腐剂味。今日上来呢度嘅经历都几令我印象深刻,首先系上来呢间餐厅一系要搭一部好窄嘅古旧lift,一系就要行楼梯经过一间夜总会上来,餐厅嘅上下层都是娱乐场所。第二系餐厅嘅装潢同家私都好新净,但餐具就颇为残旧及款式唔同,怀疑系二手餐具。只汤羹嘅柄特别短,第一次用咁短柄嘅西汤羹。同一张台每个人把餐刀嘅形状都唔同。食紧途中有只乌蝇飞来飞去好骚扰,同埋见到有只小强

V.12 美国顶级安格斯西冷牛扒餐 ($148)

美国顶级安格斯西冷牛扒🥩

我拣咗7成熟,佢嘅生熟度整得好适中。

肉眼牛扒🥩

罗宋汤中规中矩合格,唔会系好稀好淡𠮶只。
烟火鸡沙律都几难食。

食紧途中有只乌蝇飞来飞去好骚扰,同埋见到有只小强喺水吧前面嘅柜爬过。卫生方面要注意下了。

港式牛扒🥩就唔系为来食靓肉嘅,而系食佢个风味,要铁板上、大大块肉、多黑椒汁。来呢度唔好睇食物质素
,有新装修,又有卡位,环境都坐得几舒服。
2023-08-01
肉眼牛扒🥩