2024-09-15 1319 浏览
呢间嘢实在太难食,大家千祈唔好嚟!呢间米线一直以世一米线同世一炸物著名,所以我哋上个星期日特登慕名而来。去到嘅时候我哋用咗一个钟嚟排队,入到去之后又用咗九个字时间等食物上桌。本身我哋都觉得啲食物好食嘅话,排长龙都唔紧要嘅。我哋嗌咗两碗麻酸辣汤米线,同埋一啲炸物,例如系反斗虾胶豆卜、炸豆腐鱼蛋同埋炸鸡。麻酸辣汤米线上桌嘅时候非常之香,但系当我哋放入口嘅时候惊觉个汤底系苦嘅。一开始都不以为意,点知越食越苦,苦过deedee!对面台客都食到苦口苦面!应该系因为啲花椒炒得太大火,所以㶶咗。煮过花椒嘅人都应该知道花椒㶶咗嘅话会好苦,所以呢个汤底可以话系失败。我哋都算系垃圾肚,但系𠮶一日居然连一碗米线都食唔晒,因为碗米线真系太苦,盖过晒其他味道,食到后来可以用挨苦嚟形容。一路食一路谂自己做咩咁折堕,花两个钟嚟食碗苦味米线!后来我哋睇返网上嘅食评,发现都有唔少人批评过个汤底系苦嘅,睇嚟唔系我哋去𠮶一日失准,而系呢个系餐厅一贯嘅水平。另外讲返炸物,啲炸物系非常之脆,但系冇嚟味道,鸡肉一啲鲜味都冇。虽然话系炸物啫,但系起码嘅味道都要有啊。如果只系因为脆就话佢系世一炸物,咁大家对食物嘅要求都实在太低啦。何

呢间嘢实在太难食,大家千祈唔好嚟!
何况仲要因为呢啲食物而排足等足两个钟,真系食到想问佢攞返钱。
总结,如果你有好多时间可以浪费,同埋想试吓苦味汤底嘅话可以去一试。我就唔会再去,无谓浪费生命。
2024-09-07
等候时间
120 分钟 (堂食)