2024-07-27
朋友系荃湾呢头番工,听讲有间叫老掌柜东北菜既菜馆好抵食,所以我地就相约到荃湾西试下。餐厅就系海之恋2楼 Donki 后面,红色招牌劲抢眼好易揾。一黎到已经劲多人系度排队等位,好彩我地有book定位,唔系白行一趟。入面座位爆满,楼面个个都训练有数,劲快手快脚执好枱,我地就入得。有趣一提,隔离枱客人个洗碗兜就黎跌,有个楼面阿叔见到即刻0.01秒冲过去接住,呢一刻俾我目击到,真系叹为观止。😂❤️北京填鸭(半只)$168唔经唔觉,对上一次食北京填鸭已经系17年前,跟学校游学团上北京食过人生第一次,估唔到而家系香港,可以咁平食到,仲要份量劲多,皮又脆,CP值极高。❤️榄菜肉松炒饭 $76真系茶记价钱,而且份量起码3个人先食得晒,炒饭粒粒分明,超有镬气。❤️高力豆沙 $13外皮松软,入面豆沙味浓,做饭后甜品一流。份量多到食唔晒,都系2百几蚊,怪不得咁多人黎食。食物质素唔错,价钱仲要劲抵,呢间真心要book mark。下次带长辈过黎食先得。老掌柜东北菜地址: 荃湾大河道100号海之恋商场2楼2006号舖#荃湾 #荃湾好去处 #香港旅行 #香港美食 #食好西 #荃湾西 #海之恋 #北京填鸭 #东北菜 #fo
❤️北京填鸭(半只)$168
❤️榄菜肉松炒饭 $76
❤️高力豆沙 $13
外皮松软,入面豆沙味浓,做饭后甜品一流。
老掌柜东北菜
地址: 荃湾大河道100号海之恋商场2楼2006号舖
#荃湾 #荃湾好去处 #香港旅行 #香港美食 #食好西 #荃湾西 #海之恋 #北京填鸭 #东北菜 #foodie #hongkongfood #hongkongtravel