2024-08-01
Yeah!! 呢一个系我期待已久嘅港式茶餐厅,之前试过一次茶餐厅嘅捞面,已经系意犹未尽,平时喺屯门好少见得到,今次终于比我揾得到呢间餐厅!! 趁住今日放假,即刻走去试吓!!!!午餐:笼仔流心蛋蒸肉饼饭呢个笼仔流心蛋蒸肉饼饭,饭底盖满咗滑嫩嘅肉饼同流心蛋,每一口食落去都有咬口感,加埋啲酱汁,味道更加丰富!肉饼好入味,蛋液流出嚟嘅时候,真系好满足呀!好适合午餐时光午餐:南乳薯仔炆排骨饭至于呢款南乳薯仔炆排骨饭,排骨炆得好软好入味,南乳嘅咸香味同薯仔嘅甜味完美结合,令呢碗饭更加美味!每一口都好满足,食到尾都唔会腻!饮品:红豆冰最后,饮品方面推介红豆冰,冰凉爽口,红豆嘅甜味同冰凉感完美结合,好解渴同开胃!另外,呢一间餐厅都好干净企理,亦都有好多唔同嘅港式茶餐厅风格,整体嚟讲系非常之满意嘅一个午餐,好期待下次带朋友嚟试吓唔同款式嘅港式茶餐厅食物!
午餐:笼仔流心蛋蒸肉饼饭
午餐:南乳薯仔炆排骨饭