2024-04-19
今日系东荟城outlet血拼过后,就揾过餐厅食个晚饭清算一下今日收获,位于B1/F#Firebird ,东涌站C出口落一层就见到,内里环境具和式时尚风格,其格局分二人及四人座,坐得舒适方便放嘢。服务方面,坐低后无耐,店员亦主动送上热茶及介绍一下店内精选!菜式种类五花八门,有寿司+刺身+热食+串烧+天妇罗等,饮品全日有85折!!豚肉串烧盛合(必食) $228当中烧豚肉荔枝卷 ~ 荔枝肉鲜甜多汁,猪油渗透入荔枝,而 烤完的豚肉熏香脆口,味道超级滋味👍🏻而金菇豚肉卷第一次食。金菇多汁爽口,不油腻。关西章鱼烧(4个) $38丸子外脆内软,粉浆份量刚好,口感烟靭。盐烧油甘鱼鲛 $98鱼皮烧得焦香脆口,食落满满既骨胶原,鱼肉无腥味,肉质滑溜,佐酒一流!火山熔岩鲑鱼卷$98呢道菜名吸引到我注意。一共六件,火山熔岩系指黄芥未,即使鲑鱼卷系炸过令外层有少少脆,亦唔会盖过三文鱼鲜味,沾酱汁味道好夹好味,推荐!天妇罗&北海道产冷荞麦面$98上碟嘅造型会咁精美,睇得之余,又食得!!除咗有虎虾,仲有南瓜,蕃薯,皇帝菜等!荞麦面软身,份量适中。面条挂汁,口感冰爽!!Strawberry Yakult $66.
豚肉串烧盛合(必食) $228
关西章鱼烧(4个) $38
丸子外脆内软,粉浆份量刚好,口感烟靭。
盐烧油甘鱼鲛 $98
火山熔岩鲑鱼卷$98
天妇罗&北海道产冷荞麦面$98
Strawberry Yakult $66.3(15%off)
系一杯清新的鸡尾酒,一上枱成座雪山咁,打卡一流,味道酸酸甜甜,而酒味唔浓。
Honey Ginger Tea $40.8(15%off)
总括嚟讲,食物质素都唔差。用餐体验真心舒服。下`之血拼后定必会再次到访。