2020-12-07 257 浏览
宝林街市装修完干净咗好多,咁啱经过呢间新开嘅冰室就入咗去食个下午茶。-每张枱都有一樽柠檬水,屋邨茶记嚟讲算系几贴心。-通粉份量唔算好多,但好足料,我呢碟就有两细旧牛尾,餐肉粒大量,汤都够浓真系有牛尾味(如果有食过大X乐早餐个牛尾汤就知牛尾汤系可以冇牛尾味😂),比想像中好👍🏻👍🏻👍🏻-比起一般茶记嘅炒蛋多士,呢间冰室常餐跟呢个吐司批,好有诚意。因为通粉上枱先,我食完成个通粉先食个吐司批,食𠮶阵有少少放凉咗,但个丹麦酥嘅边都仲系够酥脆。-另外要赞一赞把餐刀,我好惊啲餐厅嘅餐刀系切唔到佢哋serve嘅食物,原本都做咗心理准备如果把刀切唔到件吐司批/要来回切十下八下先切到,我就会用手拎住食,点知佢哋把餐刀轻松切到个批,𠮶刻我有少少感动😂-我仲好八卦哋影咗佢哋啲餐具,因为好少见到茶记嘅餐具咁干净整齐,可能因为新开嘅关系,枝枝羹都反光✨-虽然冰室系喺街市入面,但入面所有嘢都好企理,食物质素对得住价钱有凸,有潜质做我新食堂😋

每张枱都有一樽柠檬水,屋邨茶记嚟讲算系几贴心。
鲜茄牛尾汤餐肉粒通粉

黑松露炒蛋丹麦吐司批