2024-09-05
CUÍT 🍞系一间西贡酸种面包店🥖一直想试下😬但都因为太远有所却步😵💫宜家中环baseball 2开咗期间pop store ,吾使山长水远入去都可以食到啦✨️------------------------------🍑Ham and cheese 🐽🧀🥪今次叫咗茶餐厅常见「火腿芝士」但属于高级版🥰面包用咗义大利佛卡夏,系我几钟意既一款面包👍🏻食落去好蓬松+松软又好有弹性🤗带有橄榄油香气🪔 口感食落去有啲似咸白糖🤣三文治系列大部分系预制🥪但因为今次去到已经买完,所以可以即叫即做✨️可能因为新鲜🤔所以都冇上网讲咁硬✌🏻🍑面包里面夹住厚厚一层薄身mortadella火腿🐽再配咗Burrata芝士🧀非常常见组合,吾会出错。而特别地方系加入咗带有葱油味青酱💚葱油酱味道似罗勒青酱+姜蓉。整体感觉清新🥰味道唔会抢过咗成个味道👍🏻🍑题外话:炸鳝鱼🐟𠮶款得星期一二先有,因为要有老板在先整到🤣
🍑Ham and cheese 🐽🧀🥪