2023-02-21
之前嚟过食lunch buffet,四百几蚊一个人,我觉得好贵,不过啲嘢都好食嘅。上星期日喺网上见到呢度有龙虾同蟹主题嘅自助晚餐,差唔多$800一位,好贵不过都试吓啦。去到餐厅表示订咗两位,佢哋安排咗张细方枱。有位职员行埋嚟话八折,计吓数,其实连埋加一,每人都仲系要$700。攞完杯嘢饮,先打个白鸽𨍭,睇吓有乜好嘢食,一眼见到冷盆放咗开边龙虾,先夹咗一只左右两边,加埋花螺,经过见到细细碗杂锦鱼生,攞埋先返位。开始先食鱼生,下面竟然有啲饭,原来系超迷你杂锦鱼生饭。😂虽然好细碗,不过鱼生新鲜好味,于是去攞几块刺身食,果然都系好新鲜。😋之后试咗芝士焗龙虾,配埋杂菜同彩椒,又另有一番风味。今日餐饮完中汤再试埋个法国龙虾浓汤,我觉得西汤好味啲。😋食咗几轮,每次返到埋位,啲餐碟都仲系度😓,于是走埋去侍应旁边,指指个位同佢讲:「唔该帮我收收嘢。」点知攞完嘢食返嚟啲碟都仲喺度!😩手上拎住碟嘢食,行埋去再讲:「我个位啲碟多到我冇位放嘢食啦!」今次先真系帮我拎走啲嘢。😠其实隔离张枱啲人走咗好耐都冇人去收嘢。最后食完Häagen-Dazs 雪糕,去攞其他甜品先发现原来有gelato 同咖喱,不过太饱食唔落啦。
最后食完Häagen-Dazs 雪糕,去攞其他甜品先发现原来有gelato 同咖喱,不过太饱食唔落啦。😂
整体嚟讲,食物都好okay,但系食自助餐冇人帮你收碟,呢样嘢唔系好讲得通。服务同卫生我都会扣分。重点:唔系收得平!