餐厅: 一遊
资讯:

2023-09-10 14 浏览
冇谂过诺士佛台除咗酒吧之外仲有高级嘅日式居酒屋㖞,今次朋友介绍呢间日本嘢好食得嚟又高质 点都要嗌返杯酒意思意思嘅,我哋嗌咗杯荔枝西柚烧酌同埋巨峰烧酌梳打,荔枝西柚烧酌酸酸甜甜得嚟又有啲果肉咬下,巨峰烧酌梳打唔会太甜好易入口 冻蕃茄沙律个沙律汁系舖头自家制嘅,我觉得有啲似蛋黄嘅味道,番茄冻冰冰好开胃 时令鱼刺身( 左口鱼薄切)左口鱼唔适宜太厚切,如果唔系食落会有筋,薄薄一片点埋酸汁已经可以带出鱼嘅鲜甜味 海胆吞拿鱼卷呢个卷物面头系海胆,跟住系吞拿鱼同吞拿鱼蓉,海胆好新鲜冇苦味,夹住昆布碎食好有鲜味,成个配搭得好唔错 去居酒屋食饭唔少得嗌串烧,我哋就嗌咗几串,有烟肉卷车厘茄,明太子鸡肉,鸡肉京葱,牛舌,烧活鳗同鸡翼,全部唔使特别调味,加少少柠檬汁已经好够味,烧得唔会干好好味,我最钟意个烧活鳗,个皮烧到好脆肉又好嫩 手打稻庭冷乌冬可以按自己喜好将鹌鹑蛋,紫菜碎,葱同姜蓉加落冷面汁入面点,乌冬弹牙又冻冰冰,我哋好快就清哂喇 #foodie #一游 #尖沙咀美食 #诺士佛台 #居酒屋 #串烧 #打卡 #拍拖好去处 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodb

冻蕃茄沙律

时令鱼刺身( 左口鱼薄切)

海胆吞拿鱼卷

手打稻庭冷乌冬

#foodie #一游 #尖沙咀美食 #诺士佛台 #居酒屋 #串烧 #打卡 #拍拖好去处 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger