餐厅: 邊敘邊醉
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-06-03 208 浏览
深水埗最近新开火锅店-边叙边醉🍲最钟意打边炉嘅我当然要去试下😛餐厅环境好靓😍楼高两层,面积逾5000平方呎,仲有VIP房,绝对系一大班人「叙」脚嘅好地方👏🏻除咗有多个打卡位📸仲有多款以酒入馔嘅火锅汤底🍾绝对系「醉」地道打边炉好地方🤩汤底有好多选择,包括四大特色酒类汤底,以红酒、花雕、清酒、啤酒入馔🍶🍺非常特别🤩今次我试咗滋润花胶螺片鲜鸡锅🐔可以先饮下个汤底,浓味得嚟够养生😝入面有满满嘅花胶、雪燕,滋阴养颜🥰仲有好多鸡件同螺片 🐓鸡肉嫩滑啖啖肉 😛打边炉最钟意食牛🐮牛肉种类有多种选择🐄就连绝世靓牛骟牯牛都有🐮我哋叫咗手切靓牛肉嘅牛颈脊同封门柳🐄牛颈脊系牛活动最多嘅部位,食落爽嫩有咬口😛😟封门柳系牛横膈膜嘅肌肉,肉质松软,牛肉味极浓郁😋🥟饺子拼盘餐厅自创fusion手工饺🥟皮薄馅料十足,入口爆汁👍🏻饺子拼盘分别有黑松露鲍鱼饺、自创花雕醉鸡饺、黑豚肉韭菜饺、鲜虾云吞🥟每个味道都可以试下😚当中黑松露鲍鱼饺同花雕醉鸡饺一定要试😗黑松露鲍鱼饺馅料采用原只新鲜鲍鱼,爽口弹牙😝浓浓黑松露香气,口感丰富😆而花雕醉鸡饺用花雕酒将鸡肉浸一晚🐔等酒香完成渗入鸡肉后,加入腌料酱汁再切碎制成馅料,细嫩鲜美嘅鸡肉馅

🥟饺子拼盘
餐厅自创fusion手工饺🥟皮薄馅料十足,入口爆汁👍🏻饺子拼盘分别有黑松露鲍鱼饺、自创花雕醉鸡饺、黑豚肉韭菜饺、鲜虾云吞🥟每个味道都可以试下😚当中黑松露鲍鱼饺同花雕醉鸡饺一定要试😗黑松露鲍鱼饺馅料采用原只新鲜鲍鱼,爽口弹牙😝浓浓黑松露香气,口感丰富😆而花雕醉鸡饺用花雕酒将鸡肉浸一晚🐔等酒香完成渗入鸡肉后,加入腌料酱汁再切碎制成馅料,细嫩鲜美嘅鸡肉馅料配搭醉人酒香,非常特别👍🏻

火锅配料有超级多选择🤩我哋仲有叫到自制脆炸响玲、新鲜蔬菜拼盘、淮山面😝除咗火锅配料外,亦有多款餐前小食😍试咗麻辣青瓜拌木耳,同埋醉牛𦟌🐮麻辣青瓜辣得够过瘾🌶️醉牛𦟌凉凉地散发阵阵酒味😆最后甜品食埋玫瑰造型嘅雪燕椰汁奶冻🌹够晒满足🥳