2024-11-30 781 浏览
-前排第一次去沙田马场,原来每逢赛马日🐎 都会几热闹,有唔同餐厅可以book 一路食一路喺看枱睇比赛😛 有啲餐厅系开放俾public,有啲系for马会会员only~ 有啲西餐/中餐厅咁,马会网站有介绍同book 位system 😙而呢间semi buffet就系大众都可以book嘅,有自选main course,出面都有沙律吧、bakery、刺身、西汤、甜品等等😉 $880/ 2人枱Main course: 蘑菇🍄‍🟫威灵顿伴青豆、烧红洋葱及甘荀 🇩🇪烧脆皮猪手及烚维也纳肠、酸椰菜及薯蓉配德国芥末 (+$60) Beverage package:各式汽水/果汁/矿泉水/精选啤酒 (+$100) or葡萄汽酒/精选白酒/精选红酒/精选啤酒/各式汽水/果汁 (+$195) 餐厅内有好多部电视直播赛事,亦都有投注嘅counter,外面露台可以睇到赛事几有feel 食到一半有赛事可以出去睇吓🥳 野食方面都几唔错,main dish 有5款选择,仲有三文鱼柳/烧安格斯牛肋肉/印度咖喱嘅,威灵顿蘑菇系vegetarian 嘅 虽然配材唔岩我嘅口味,但威灵顿酥皮好酥脆热辣辣、入面嘅大啡菇同酱料都好

$880/ 2人枱
Main course:
蘑菇🍄‍🟫威灵顿伴青豆、烧红洋葱及甘荀
Beverage package:
各式汽水/果汁/矿泉水/精选啤酒 (+$100) or

野食方面都几唔错,main dish 有5款选择,仲有三文鱼柳/烧安格斯牛肋肉/印度咖喱嘅,威灵顿蘑菇系vegetarian 嘅 虽然配材唔岩我嘅口味,但威灵顿酥皮好酥脆热辣辣、入面嘅大啡菇同酱料都好juicy😙
德国猪手好有惊喜,真系好脆皮,猪手肉都好入味同唔会太干身,薯蓉好creamy,香肠都好高质😍
甜品款式几多,刺身都唔错🥰
就算平时我哋冇睇赛马,都可以试吓呢间野食同埋周围行下感受气氛🤩

📍喜马当先
沙田马场第二座看台2楼