2024-06-06 56 浏览
尖东竟然有间平日都会满座嘅居酒屋🏮。食物款式好多,用料仲好靓!✨刺身蜜柑鲷、𫚕、帆立贝、䲠、室津蚝好惊喜有蜜柑鲷两食。薄切嘅配酸汁,厚切嘅配豉油。䲠经过炙烧多咗少少油香。帆立贝来货好靓,特别鲜甜。室津蚝爽脆而且海水味好浓。✨龙虾沙律啖啖都系爽弹嘅龙虾肉。蛋黄酱同蟹子嘅配搭好有comfort food感觉。✨濑尿虾干好似鱼干咁味道咸咸香香,不过好食啲完全唔腥。唔趁热食嘅话会变韧😌。✨免治鸡肉棒口感弹牙,捞埋蛋汁更加滑。✨鸡颈肉烧鸟比较常见得嚟又最嫩滑嘅部位。每串嘅仲份量好多。✨鸡股鸡皮好香脆,肉质有弹性又多汁。✨盐烧A4牛小排好靓嘅medium!肉质软嫩,几乎完全无渣。一定系👩🏻喺香港食过最正嘅烧牛小扒。✨野菜天扶良面衣又薄又香脆,蔬菜仲系好juicy。✨荞麦面荞麦面有少少咬口又重荞麦香。配冷面汁/蛋黄都好夹,一啲都唔单调。

刺身
蜜柑鲷、𫚕、帆立贝、䲠、室津蚝

✨龙虾沙律

✨濑尿虾干

✨免治鸡肉棒
口感弹牙,捞埋蛋汁更加滑。

✨鸡颈肉
烧鸟比较常见得嚟又最嫩滑嘅部位。每串嘅仲份量好多。

✨鸡股
鸡皮好香脆,肉质有弹性又多汁。

✨盐烧A4牛小排

✨野菜天扶良
面衣又薄又香脆,蔬菜仲系好juicy。

✨荞麦面