2023-11-07 62 浏览
喺铜锣湾唱完k,同朋友揾野食。又到大闸蟹季节,就带佢地黎超出名嘅《喜记避风塘炒辣蟹》食啦。店舖好近铜锣湾地铁站,行几步就到。甫入餐厅,系好有传统风格嘅装潢红当当有气氛,加上够宽敞,方便一路食一路大声倾计大声笑,热热闹闹有气氛,哈哈!🦀大闸蟹蟹肉嫩滑惹味,蟹膏橙红色劲有料,食到停唔到🤪听讲来货好有保证,专拣爆膏阳澄湖大闸蟹🥰😚招牌醉鲍鱼一闻酒香扑鼻,仲够入味,系鲜味同酒香嘅融合😊。鲍鱼厚身,口感清爽弹牙,肉质新鲜处理得好好,好高质🥰🦐豉油王中虾送饭好菜式~调味恰到好处,豉油带微甜,我最中意啜晒外壳啲汁先食,精华黎㗎🤣外脆香口,中虾新鲜鲜甜,虾身饱满带会泻出黎嘅肉汁,份量仲好足,超水准菜式😇

🦀大闸蟹
大闸蟹