2025-03-24
呢間位於啟德airside嘅日式餐廳其實我都睇咗好耐,今晚約咗朋友食飯,終於有機會食啦,呢度主打係食吉列同埋鍋物,我哋今次食完都覺得好好食,而且地方咁方便,店員又好好禮貌,一定會成日再嚟!京勝牛鍋膳真係好特別,第一次食過吉列牛肉丸,加埋下面嘅滑蛋咁洋蔥,有一種鮮甜味,肉丸亦都好正嘅口感,不論美國定口感都好豐富,真心推介!勝牛喜燒鍋膳個汁都好好食,加埋有勁多蔬菜,健康人士一定會愛上,同埋呢間餐廳嘅沙律係無限任添嘅!藍莓巨峰乳酸有氣特飲真係幾好飲,唔會太甜,加埋入邊有真嘅藍莓,正!甜品方面,因為有幾樣都好想食,所以都揀咗好耐,最終就要咗特濃抹茶小豆流心蛋糕 同朱古力慕絲同士多啤梨大福。兩個都真係好似日本食到嘅甜品咁樣,士多啤梨勁甜,大福mochi都好chewy。留心蛋糕亦都係新鮮出爐,熱辣辣,勁好食!