2021-11-25 157 浏览
《深水埗 古早蛋糕🍰》自从食过古早蛋糕之后,就爱上咗佢,因为古早蛋糕湿润、味道清淡,比较适合我~加上好多而家都系低糖少油制作,更加适合我~今次朋友介绍咗我一间系深水埗嘅古早蛋糕店,估唔到深水埗多咗咁多嘢食~老板同staff都好好人,同我倾偈教我正宗古早蛋糕系用水浴法,点先叫整得靓,点先系正宗~呢到仲有好多味道,可以左右配搭想点都得,仲可以加唔同toppings,都可以tailor made俾客👍🏻🌾斑兰味+朱古力脆脆topping🍫💰$70+$10开头见呢个班兰蛋糕录得咁夸张,仲以为佢系用咗斑兰香精整,但听老板讲话佢哋系每日将新鲜班兰叶打成斑兰汁,先去到做呢个蛋糕,所以颜色系天然嘅深绿色,而且份量冇悭住所以蛋糕先至会咁绿食落味道好清新,全部都系班兰嘅香味~估唔到加埋朱古力脆脆topping又几好食,惊甜嘅话可以唔落topping~清蛋糕一样好食🉐💜芋泥肉松🐷💰$80蛋糕湿润,低糖少油,配合芋泥同埋肉松感觉好夹,有饀口感丰富👍🏻芋泥无落香精,所以颜色系天然淡灰淡紫嘅色,上面仲可印字,可以问下老板印到咩上去再度身订做~🉐💰around $70-80/1件,加朱古力脆脆+$10🚩囍源古早蛋糕
《深水埗 古早蛋糕🍰》

🌾斑兰味+朱古力脆脆topping🍫💰$70+$10

💜芋泥肉松🐷💰$80

💰around $70-80/1件,加朱古力脆脆+$10
🚩囍源古早蛋糕 (深水埗)
📍深水埗北河街123号地舖

2021-11-21