今日经过旺角见到弥敦道马路见到有间黑色格调,白色招牌既粉面,原来系九鼎记。早前系尖东见过,而家旺角都开左分店。🍜招牌菜:崩沙腩粉面 $55粉面可选:幼面、河粉、米粉、米线🫶崩沙腩色香味俱全,份量好多,铺满成个面既中间。望落每块比例平均,有肉亦有脂肪。咬落肉质超软身,口感丰富又Juicy~ 配埋细条软身既幼面,系超~好~食。依个份量都只系收$55, 真系好抵食!🍜🍜另一招牌菜:招牌双沙粉面 (崩沙腩+牛沙瓜) $65平时系粉面档都间中食下崩沙腩,但无食过牛沙瓜依个部位。佢既外形似系牛肚猪肚个形状,但食落去有惊喜。肉质超软身又入味,口感一流。我食完好想再叫多碟净牛沙瓜,不过太饱HAHA~🩷小食:辣炒鱿鱼须依个鱿鱼须系碎上,可以细细啖咁食。味道系好香,但唔会太辣,只系提鲜个种。鱿鱼须又软身又滑,配埋冻柠乐一流~想食好食既崩沙腩就去九鼎记食啦!

🍜招牌菜:崩沙腩粉面 $55
粉面可选:幼面、河粉、米粉、米线

🍜🍜另一招牌菜:招牌双沙粉面 (崩沙腩+牛沙瓜) $65

🩷小食:辣炒鱿鱼须

想食好食既崩沙腩就去九鼎记食啦!
  • 崩沙腩幼面
  • 招牌双沙幼面