2018-01-27 1449 浏览
好耐之前食过一次,觉得几好食,今次见佢有紫菜Menu,所以去试下。头盘先黎个冰镇南日鲍!口感真系一流,烟烟韧韧咁,又唔会咬极都咬唔开。加少少青柠汁,成会鲜味出既黎!虽然价钱就高左d,不过咁高汁,值呀!咦个上次食完之后返寻味,一坐就第一时间落左先!每啖咬落去都有一层一层被分开既感觉,真系从来未咬d点咁弹既小肠嫁!成碟野冇乜花巧嘅调味,但就因为咁,保留住肠嘅香味系入面!每一啖都好似食紧小肠嘅精华咁。而且系癖走异味方面亦落左唔少功夫,所以完全冇餲味或内脏嘅异味!味觉又调和得岩岩嫁,加埋少少酸辣汁,真低世界级!从来未试过食到紫菜好感系咁好嘅!每一啖放入到口都会散开,好似慢慢咁样溶化,而且有好有咬口!唔知有得食鱼蛋粉𠮶啲cheap鸡紫菜咁,佢系非常嫩口同顺滑。仲要捞咗少少虾苗落去增加口感!调味上酸中带甜,虽然食到少少芫荽味,不过就算好怕西味嘅我都接受到!强烈建议大家试一试!特别系食其他嘢前,真系开胃到饭都扒多两碗。咦个又系食过番寻味既!外面层炸皮非常薄,但系仍然好脆,内层嘅肉亦非常嫩非常松软!传说中外脆内软就系咦啲!可能平时食嘅咕噜肉都系cheap鸡野,所以佢算系我食过最好食嘅咕噜肉!酱汁除左系
好耐之前食过一次,觉得几好食,
今次见佢有紫菜Menu,所以去试下。
冰镇南日鲍

头盘先黎个冰镇南日鲍!
口感真系一流,烟烟韧韧咁,又唔会咬极都咬唔开。
加少少青柠汁,成会鲜味出既黎!
虽然价钱就高左d,不过咁高汁,值呀!
九转小肠

咦个上次食完之后返寻味,一坐就第一时间落左先!
九转小肠

成碟野冇乜花巧嘅调味,但就因为咁,保留住肠嘅香味系入面!
每一啖都好似食紧小肠嘅精华咁。
味觉又调和得岩岩嫁,加埋少少酸辣汁,真低世界级!
虾苗拌头水紫菜

从来未试过食到紫菜好感系咁好嘅!
每一啖放入到口都会散开,好似慢慢咁样溶化,而且有好有咬口!
仲要捞咗少少虾苗落去增加口感!
莆田荔枝肉
咦个又系食过番寻味既!
外面层炸皮非常薄,但系仍然好脆,内层嘅肉亦非常嫩非常松软!
传说中外脆内软就系咦啲!
莆田荔枝肉

酱汁除左系咕噜肉嘅酸甜味外,仲会渗出淡淡嘅荔枝香味。
同肉嘅味道同酸甜味非常配合,外层嘅脆皮亦成功锁住内层嘅肉汁
而且唔会比酸甜酱抢晒所有味!食到连汁都食得干干净净!

2017-12-27
冰镇南日鲍