2021-10-19
❀ The Bottle & Steak #西环 ❀❗超平价锯扒之选 仲有大量手工啤酒选择❗——————————————————西营盘较新开张嘅西餐Cafe!走工业风嘅设计,主打平价西餐,最贵嘅flat iron lunch set都只系$98🔥另外佢哋嘅特色系有大量手工啤酒选择,其中一面墙系摆满所有饮品🍻。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 美国安格斯平铁牛扒 $98 (3.6/5)配橄榄油香草中东包、澳洲鸡盐薯条、特色沙律。平价午市牛扒之选🥩仲要用上出名好食嘅flat iron部位,肉质偏腍,不过牛味当然就唔系最浓郁,但呢个价钱算系唔错!我几钟意佢个香草中东包,虽然同我认知中嘅有少少烟韧口感嘅pita bread系有所分别,不过加上香草同埋牛油,几香又松软。薯条就只系一般粗切薯条🍟🙈。.☞ 烤美式猪颊肉 $68 (3.5/5)同样地都系配橄榄油香草中东包、澳洲鸡盐薯条、特色沙律。口感比较似猪颈肉,偏向爽口。可以选择蒜香沙律酱或者香辣沙律酱,令到佢更加惹味👌🏻。稍为会肥腻少少,不过味道系唔错。用个中东包夹住嚟食都几好,呢个价钱算系咁。.☞ 黑松露芝士温泉蛋大啡菇 $48 (3.6/5)一切开有流心嘅温
❗超平价锯扒之选 仲有大量手工啤酒选择❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 美国安格斯平铁牛扒 $98 (3.6/5)
配橄榄油香草中东包、澳洲鸡盐薯条、特色沙律。
薯条就只系一般粗切薯条🍟🙈。
☞ 烤美式猪颊肉 $68 (3.5/5)
同样地都系配橄榄油香草中东包、澳洲鸡盐薯条、特色沙律。
口感比较似猪颈肉,偏向爽口。
可以选择蒜香沙律酱或者香辣沙律酱,令到佢更加惹味👌🏻。
稍为会肥腻少少,不过味道系唔错。
用个中东包夹住嚟食都几好,呢个价钱算系咁。
☞ 黑松露芝士温泉蛋大啡菇 $48 (3.6/5)
一切开有流心嘅温泉蛋涌现出嚟,配上少许黑松露碎同埋芝士,做到应有嘅水准。
——————————————————
✨整体味道: 3.6/5
✨环境装修: 3.6/5
✨服务态度:3.5/5
✨性价比: 4/5
✨再访兴趣: 3/5
💞整体来讲
味道唔算好有惊喜,选择亦唔系好多🙈不过就胜在价钱实惠,份量亦都够女仔食得饱,平时间中过嚟食个lunch都可以。