2024-02-13 60 浏览
新年谂住食啲应节野,见到莆田做紧新春套餐,二人餐都有👍🏻👍🏻我哋叫咗二人如意套餐$998,总共有六道菜,开头谂住全部细细地,点知真系超级大份,三四个人食都得!1/ 鸿运发财鲍鱼捞起 呢一个大份到吓亲,用鲍鱼取代咗三文鱼,好特别,当中嘅味道加咗少少生姜,非常提鲜👍🏻👍🏻2/ 盘满钵满鲍鱼大虾盆菜2人份盆菜要有嘅嘢入边都有,继续鲍鱼🤣🤣🤣大虾都算非常新鲜,啲肉都系爽口嘅!最底用咗啲芋头荐底,识落后非常绵糯😋3/黑松露炒带子呢个𩠌除咗黑松露炒带子,仲有西兰花,摆盘非常精美,味道亦都唔错4/ 妈祖平安面呢个有啲似线面,非常足料!仲有炒蛋系入边,呢个几推荐😆5/ 虫草花鱼镖蟹肉羹佢个份量起码每人两碗,呢个餐真系超级抵食!6/ 桂圆银耳汤配莆田红团食到最后配返少少糖水非常润😙红团中嘅馅系豆蓉,非常传统嘅糕点😍

1/ 鸿运发财鲍鱼捞起

2/ 盘满钵满鲍鱼大虾盆菜2人份

3/黑松露炒带子

4/ 妈祖平安面
呢个有啲似线面,非常足料!仲有炒蛋系入边,呢个几推荐😆

5/ 虫草花鱼镖蟹肉羹
佢个份量起码每人两碗,呢个餐真系超级抵食!

6/ 桂圆银耳汤配莆田红团