👧🏻😋👅🍽✨超抵食omakase 🇯🇵 精致 用心 新鲜-菊月町🇭🇰 观塘鸿图道23号利登中心地下1号舖 🇭🇰-🇯🇵 观塘lunch hour菊月町往往都爆晒场, 而家已经冇返牛头角, 见佢地搬左新店当然要去支持下🥰 依然提供铁板烧同omakase, 见佢地个omakase 20品真系好抵冇理由唔叫🇯🇵 L形寿司枱我地坐侧边, 虽然唔系对到正, 但都可以睇师傅用心准备食材; 另外都有普通长枱方便多人聚会; 因为menu系比较笼统讲20品既种类, 所以师傅都有定时update下我地进度, 等我地知大约仲有咩黎紧, 有心理准备得黎又有惊喜🤣-🔥 焰月 Omakase 共20品 $980/位✔️先付✔️季节刺身✔️手握寿司✔️手卷✔️吸物✔️时令果物-先付💯海葡萄好juicy柚子汁好开胃; 醋渍水云好滑, 捞埋姜蓉食味道平衡唔会太酸; 麻酱豆腐同面头虾仁一样咁滑-季节刺身✨岩手县生蚝超肥美, 黑鱼子点缀令味道同口感都更有层次✨北海道鳕鱼白子灸烧咗带微温, 入口即化超creamy, 用鲣鱼汁调味有提鲜作用✨海胆杯有松叶蟹肉做底, 上面系马粪海胆同鱼子, 三样野夹埋一齐食系新鲜既极点✨大拖罗赤身用紫菜夹住,
👧🏻😋👅🍽✨

✔️吸物
✔️时令果物
先付

季节刺身
✨岩手县生蚝超肥美, 黑鱼子点缀令味道同口感都更有层次
✨大拖罗赤身用紫菜夹住, 连埋鱼仔脆片同紫苏叶劲丰富; 大拖罗同赤身就系将肥美同鲜甜放埋一齐, 见师傅有烟熏过刺身真系食得出!

手握寿司
💯池鱼, 金目鲷, 深海池鱼, 赤贝, 鲭鱼, 银鳕鱼, 中拖, 鲣鱼鱼腩, 马粪海胆; 食到呢度一件件咁上, 再次惊叹呢个餐真系好抵😂
💯除左食材新鲜, 用上既调味配料比常见既重味, 例如池鱼上姜末同金目鲷上柚子胡椒特别辣, 赤背既青柠汁同鲭鱼既醋特别酸, 但神奇既系冇遮盖鲜味之余仲更突出, 可见师傅对食材运用同配搭都花左好多心思

手卷
✨拖罗蓉手卷 超 级 大 件, 薄薄寿司饭包住厚厚拖罗蓉, 啖啖新鲜口感又幼滑劲滋味

吸物
💯奶白色鱼汤细细碗好暖胃, 有白芝麻好香

时令果物
✨提子个皮好似融左入提子肉咁超甜又多汁, 配上年轮蛋糕作小总结, 大满足!

其他
💯餐前小食有个鸡泡鱼干唔会太甜太重味; 中间既渍物同茶碗蒸都系简简单单冇咩花巧, 但都好好味, 蒸蛋劲弹滑